Region

Dodik: Poštovaću zaključke Narodne skupštine Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

23:59

Dodik: Poštovaću zaključke Narodne skupštine Republike Srpske
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, Visokog sudskog i tužilačkog veća i oblast indirektnih poreza.

Verujem da bi sednica Narodne Skupštine RS mogla da bude održana polovinom sledećeg meseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade, rekao je Dodik i ponovio da Republika Srpska ima svoja prava.

On je istakao da će poštovati zaključke Narodne skupštine koja je danas održala posebnu sednicu na njegov zahtev, prenela je RTRS. Poslanici inače nisu podržali ocene Milorada Dodika da su odluke Predsedništva BiH od 18. oktobra štetne po vitalni interes RS.

Dodik je na pres konferenciji u Banjaluci rekao i da je sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem juče razgovarao više od tri sata te da su jedan drugog upoznali o svim važnim političkim temama u BiH, Hrvatskoj, regionu i EU.

"Razgovor je rezultovao približavanjem i utvrđivanjem zajedničkih stavova a to je da je neophodno obezbediti stabilno i bezbedno okruženje u BiH, koje je preduslov i regionalne stabilnosti, te da stabilnost nije ako neki pokušavaju da aktuelna neslaganja u BiH iskoriste kao način da destabilizuju situaciju kriveći druge, a u suštini imajući nameru da kroz to još više dezavuišu i razgrade prava konstitutivnih naroda u BiH - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da su istakli značaj konstitutivnih naroda i njihovih prava, a ukazano je i da je došlo do niza materijalnih kršenja Ustava BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa