Region

Dodik o susretu s Milanovićem: Rezultat razgovora je približavanje i utvrđivanje zajedničkih stavova

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

14:00

Dodik o susretu s Milanovićem: Rezultat razgovora je približavanje i utvrđivanje zajedničkih stavova
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u utorak sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Teme razgovora bile su političke teme u BiH, Hrvatskoj, regionu i EU.

Dodik je rekao da je važno da se teži miru i da se obezbedi stabilnost regiona.

"Razgovor je rezultovao približavanjem i utvrđivanjem zajedničkih stavova, a to je da je neophodno obezbediti stabilno i bezbedno okruženje u BiH, koje je preduslov i regionalne stabilnosti, te da stabilnost nije ako neki pokušavaju da aktuelna neslaganja u BiH iskoriste kao način da destabilizuju situaciju kriveći druge, a u suštini im je namera da kroz to još više dezavuišu i razgrade prava konstitutivnih naroda u BiH", rekao je Dodik.

Milanović i Dodik su, kako je rekao, istakli značaj konstitutivnih naroda i njihovih prava, a ukazano je i da je došlo do niza materijalnih kršenja Ustava BiH.

Takođe, Dodik je danas izjavio da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) i oblast indirektnih poreza.

On je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da veruje da bi sednica parlamenta mogla da bude održana polovinom novembra i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade. Ponovio je da Republika Srpska ima svoja prava i istakao da će poštovati i zaključke Narodne skupštine čija se posebna sednica danas održava na njegov zahtev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa