Region

Skupština Republike Srpske danas imala posebnu sednicu koju su napustili poslanici SDS i PDP

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

19:55

Skupština Republike Srpske danas imala posebnu sednicu koju su napustili poslanici SDS i PDP
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Banjaluci je održana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, a poslanici su se izjasnili o odlukama i zaključcima Predsedništva BiH usvojenim 18. oktobra, koje je srpski član Milorad Dodik proglasio štetnim za vitalni interes Republike Srpske.

Sednici su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

"Republika Srpska je danas trebalo da pokaže svoj digniitet na pravi način, ali je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena", izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na posebnoj sednici.

Govoreći o tome zašto su poslanici SDS-a i PDP-a napustili posebnu sednicu, Dodik je izjavio da je njima rečeno da nađu načina da ne budu deo većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.

SDS i PDP su u jednom delu zasedanja napustili skupštinsku salu, nakon što su od početka, između ostalog, prigovarali i za termin održavanja sednice pravdajući to nemogućnošću da spreme raspravu.

Dodik je u obraćanju poslanicima poručio da je Republika Srpska garant opstanka i slobode ne samo za srpski, već i sve druge narode koji žive na ovim prostorima, te da se Srpska danas mora očuvati jedinstvenim delovanjem i slogom.

Predsednica Srpske izjavila je da je RS pokazala da nije niži nivo vlasti, da ništa ne otima od BiH, ali ne dozvoljava ni da se šta otima od nje.

Predsednik Vlade RS izjavio je da nije tačno da je bilo neslaganja pojedinih ministara na posebnoj sednici Vlade na kojoj je bilo reči o vraćanju prenetih nadležnosti, te da je reč o spinovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa