Region

Grčka uvodi nove mere za nevakcinisane: Test za ulazak u banke, prodavnice i druga javna mesta

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

19:28

Grčka uvodi nove mere za nevakcinisane: Test za ulazak u banke, prodavnice i druga javna mesta
Vakcinacija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčka vlada je danas usvojila nove mere protiv koronavirusa koje će važiti samo za nevakcinisane građane.

Nova vladina pravila, kako navodi Katimerini, usvojena su danas kako bi se zaustavio nagli porast broja zaraženih.

Nevakcinisani će morati da imaju negativan brzi antigenski ili PCR test da bi ušli u banke, javne kancelarije, maloprodajne objekte, mešovite zabavne prostore i frizerske salone.

Ova odredba se neće odnositi jedino na prodavnice prehrambenih proizvoda i verske objekte.

Najavljujući nove mere, a s obzirom na to da je zemlja zabeležila drugi dan rekordno visok broj novozaraženih, ministar zdravlja Tanos Plevris rekao je da će one pooštriti okvir za nevakcinisane.

„Ograničenja će se odnositi na nevakcinisane građane, jer su oni mnogo više ugroženi i moraju da postoje mere koje će služiti za njihovu zaštitu“, rekao je Plevris, prenosi Katimerini.

Prema novim pravilima, svi nevakcinisani zaposleni građani u privatnom i javnom sektoru moraće da prilažu dva antikovid testa nedeljno.

Ministar je najavio i da će biti pooštrene kontrole i kazne za kršenje mera i upozorio na "nultu toleranciju za one koji primaju nevakcinisane osobe" u prostore u kojima važe nova pravila.

Vlasnici preduzeća će plaćati kaznu od 5.000 evra i suočiće se sa zatvaranjem svojih objekata na 10 dana ukoliko budu prekršili pravila.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su u protekla 24 sata zabeležile 6.700 novih slučajeva korona virusa, čime je oboren rekord od prethodnog dana sa 5.449 slučajeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa