Region

Krivokapić sa ambasadorima u Beogradu: "Crna Gora ima tri reformska programa za 2022. godinu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2021

-

20:21

Krivokapić sa ambasadorima u Beogradu: "Crna Gora ima tri reformska programa za 2022. godinu"
Krivokapić sa ambasadorima u Beogradu: "Crna Gora ima tri reformska programa za 2022. godinu" - Copyright Vlada Crne Gore/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić susreo se danas u Crnogorskoj kući u Beogradu, sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije u Republici Srbiji, uključujući i 32 nerezidentna ambasadora u Crnoj Gori, saopštila je Vlada Crne Gore.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva svih pozvanih ambasadora, te predstavio ekonomske planove Vlade Crne Gore, uključujući investicione potencijale i kapacitete koje ta država poseduje. On se naročito osvrnuo na tri reformska programa koja će Vlada Crne Gore započeti tokom 2022. godine, i to: ekonomski "Evropa sad!", administrativno-pravni "Evropa ovdje!" i investicioni "Crna Gora odmah!".

Krivokapić je, kako je saopšteno, najavio da Vlada planira investicije od skoro pola milijarde evra, sa akcentom na regionalne puteve, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu (škole, vrtiće i bolnice), te ulaganje u obnovljive izvore energije.

Takođe su naglašeni ogromni turistički potencijali Crne Gore, koji mogu biti zanimljivi stranim investitorima. Naglašeni su i potencijali Ulcinja i ideja o Novom Ulcinju, šumski i vodeni resursi na severu, ulaganje u aerodromsku infrastrukturu, itd.

Unutrašnja politička situacija u Crnoj Gori je, kako je rekao Krivokapić, a prenela Vlada, turbulentna, ali da se uprkos svemu ideja ekspertske vlade pokazala kao superiorna, jer je uspostavljena na bazi stručnosti i kompetentnosti ministara, a ne na osnovu partijske, nacionalne, verske ili bilo koje druge pripadnosti.

Predsednik Vlade Crne Gore je podsetio i na podatak da je prva demokratska smena na izborima u Crnoj Gori, u avgustu prošle godine, donela sa sobom rast podrške EU integracijama i NATO članstvu Crne Gore za preko 10 odsto, o čemu svedoče recentna istraživanja javnog mnjenja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa