Region

Velika akcija u Banjaluci: U Austriju krijumčarili eksploziv koji se koristi za terorističke napade

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2021

-

14:15

Velika akcija u Banjaluci: U Austriju krijumčarili eksploziv koji se koristi za terorističke napade
Policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Banjalučka policija istražuje slučaj krijumčarenja 4,5 kilograma eksploziva iz BiH u Austriju.

Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gde je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenose Nezavisne.

U akciji učestvuju pripadnici MUP Republike Srpske i sve se radi po njihovom nalogu. Kako se navodi, u okviru istrage se vrše pretresi na dve lokacije.

"Istraga se odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva ''nitropent'', zajedno sa štapovima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koriste u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti. Pronađeni su dokazni materijali bitni za postupak. Operacija se realizuje u saradnji sa partnerskim institucijama Austrije", saopštilo je Tužilaštvo BiH

Kako su dalje naglasili, cilj akcije procesuiranje krivičnih dela organizovanog kriminala, neovlašćenog prometa oružja i vojne opreme i neovlašćenog prometa opojnih droga.

Kako iz Tužilaštva dalje dodaju, aktivnosti u BiH odnose se na osobu koja je učestovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz BiH ka Austriji.

"Takode, izvršeno je krijumčarenje i manje količine opojne droge. Nakon što se aktivnosti okončaju, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu" navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodali su da u akciji učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i istražioci Tužilaštva BiH.

Komentari (0)

Evropa