Region

Demokratski front: Prisluškivan ceo hotel i seminar na kom smo boravili 2020. godine

Komentari

Autor: RTCG

05/11/2021

-

17:06

Demokratski front: Prisluškivan ceo hotel i seminar na kom smo boravili 2020. godine
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici Demokratskog fronta (DF) saopštili su da su po operativnim saznanjima koje su dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova došli do podataka da je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) 5, 6. i 7. jula 2020. godine ozvučila ceo hotel "Palas" u Petrovcu u prisluškivala 278 anketara, poslanika i funkcionera DF-a koji su bili na seminaru.

"Ovi podaci najbolje govore o tome u kakvom diktatorskom sistemu smo živeli i u na koji način se DF doživljavao od prethodnog režima. Jedan deo tih snimaka je objavljivan na portalu Udar koji je bio formiran za obračun sa DF-om", rekao je Milan Knežević na konferenciji za medije, prenosi RTCG.

On je pozvao direktora ANB-a Dejana Vukšića da saopšti da li imaju saznanja o ovim navodima.

"Pozivamo tužilaštvo, ali ne Milivoja Katnića, jer je nedostojan te funkcije i jer će istragu pokušati da skrene u rukavce, da istraži ovu informaciju, a ja ću kao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu inicirati da se saslušaju svi nadležni vezani za ovu aferu koja je u značajnoj meri skandaloznija od afere prisluškivanja u SDT-u", naveo je Knežević.

Poručio je da svi nalogodavci "ovog antiustavnog čina" moraju da odgovaraju.

"Ovo što smo mi saznali, nije zabeleženo u istorijama službi", naglasio je Knežević.

Andrija Mandić je kazao da ovaj slučaj govori ko je bio ključni protivnik Mila Đukanovića i DPS-a.

"To govori i da nisu imali informatore u DF-u jer u suprotnom ne bi morali da ozvuče svaku sobu u hotelu Palas. Da je DF sarađivao sa režimom Mila Đukanovića ne bi bio potrebe da se prisluškuju", rekao je Mandić.

Komentari (0)

Evropa