Region

Plenković pozvao građane Hrvatske da se vakcinišu i da prime treću dozu

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2021

-

22:36

Plenković pozvao građane Hrvatske da se vakcinišu i da prime treću dozu
Tanjug/AP/Olivier Hoslet - Copyright Tanjug/AP/Olivier Hoslet

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković pozvao je danas sugrađane da se vakcinišu, ocenivši da će imunizacija sigurno smanjiti dinamiku zaraze, broj hospitalizovanih i umrlih, istovremeno apelujući i da vakcinisani prime treću dozu, javila je agencija Hina.

Plenković je, posle posete Kliničkoj bolnici Dubrava sa ministrom zdravstva Vilijem Berošem i sastanka sa upravom bolnice na čelu s direktorom Ivicom Lukšićem i Kriznim štabom, naglasio da vakcina ima dovoljno.

"Ključna poruka je upozorenje pa još jednom ukazujem da imamo dovoljno vakcina", rekao je Plenković, ocenivši da će vakcinacija smanjiti broj zaraženih smrtnih ishoda kovida 19.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

On je upozorio da i oni koji završe na bolničkom lečenju zauzimaju mesto nekom drugom ko zahteva bolničku negu i ponovio poziv da se građani vakcinišu.

Vakcina ima dovoljno 

Plenković je dodao kako ohrabruju podaci od poslednjih nekoliko dana po kojima raste interesovanje za vakcinacijom jer se samo u protekla tri dana prvom dozom vakcinisalo 23.000 ljudi.

On je istakao požrtvovanost zdravstvenog osoblja i ponovio da vakcina ima u izobilju, pa odgovornost građana treba da doprinese kolektivnom naporu u suzbijanju širenja zaraze.

"Svi oni koji smatraju da teško stanje ne postoji, neka dođu ovde u bolnicu na 30 sekundi i odmah će promeniti mišljenje", poručio je Plenković, koji je sa ministrom zdravstva posetio odeljenje intenzivne nege u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Hrvatska je krajem ove sedmice zabeležila rekordan broj zaraženih na dnevnom nivou od početka epidemije sa više od 6.300 pozitivnih uzorka u jednom danu.

Komentari (0)

Evropa