Region

Džaferović: Ako Dodik napadne državne institucije, one će se braniti

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

23:26

Džaferović: Ako Dodik napadne državne institucije, one će se braniti
Džaferović: Ako Dodik napadne državne institucije, one će se braniti - Copyright TANJUG/ FOTO FENA/ HAZIM ALJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje izjave člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da rat nije opcija za Republiku Srpsku, ali da će nastaviti sa napadom na državne institucije predstavljaju klasičnu kontradikciju, izjavio je danas član predsedništva BiH Šefik Džaferović.

"Ako je neko za mir, zašto najavljuje napad na državne institucije, jer napad na državne institucije nije mir. Zakoni koje najavljuje Dodik, čak i nakon današnjeg sastanka sa američkim izaslanikom, mogu se sprovesti samo primenom sile protiv državnih institucija. Ne postoji drugi način da vlasti RS zabrane državnim institucijama delovanje na području tog entiteta, osim kroz primenu protivpravne sile", rekao je Džaferović za Vijesti.ba.

On dodaje da "onaj ko preti državnim institucijama silom sigurno nije za mir, već za rat".

"To je jasno svima u BiH, ali i u međunarodnoj javnosti, u kojoj su jasno prepoznate Dodikove ratoborne i secesionističke pretnje. On je već profilisan kao ratni huškač i svaki potez koji preduzme biće tumačen u tom smeru", dodao je Džaferović.

On je ocenio da ne postoji način na koji neko može "mirno" da zabrani delovanje državnih institucija.

"Svi zakoni koje donese biće pravno osporeni i poništeni. A ako, uprkos tome, napadne državne institucije, kao što je najavio u slučaju kasarni, one će se braniti. To mora da mu bude jasno", rekao je Džaferović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa