Region

Predsednik Bugarske Rumen Radev i ambasada Srbije izjavili saučešće porodicama žrtava

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2021

-

19:59

Predsednik Bugarske Rumen Radev i ambasada Srbije izjavili saučešće porodicama žrtava
Predsednik Bugarske Rumen Radev i ambasada Srbije izjavili saučešće porodicama žrtava - Copyright Tanjug AP/Minko Chernev, BTA Agency Bulgaria via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bugarski predsednik Rumen Radev uputio je danas saučešće porodicama žrtava iz dve nesreće koje su se dogodile u Bugarskoj u poslednja 24 sata, požaru u kom je nastradalo devet osoba i saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginulo 46 putnika.

"Izražavam iskreno saučešće rodbini poginulih u nesreći na autoputu Struma i u domu za stare u selu Rojak u severoistočnoj Bugarskoj", poručio je danas bugarski predsednik Rumen Radev, prenosi MIA.

On je rekao i da bugarski narod, "zajedno sa braćom iz Republike Severne Makedonije", tuguje zbog ove tragedije, a da država čini sve ono što je neophodno "za zbrinjavanje povređenih i otkrivanje uzroka ova dva ozbiljna incidenta".

U požaru u domu za stare poginulo devet osoba

U požaru koji je sinoć zahvatio dom za stare u selu Rojak na istoku Bugarske, nastradalo je devet osoba od kojih su se neke ugušile od dima, izjavio je visoki zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Požar, koji je u ponedeljak uveče zahvatio drveni krov doma za stare, ugašen je, a 58 starijih ljudi koji su tu živeli su evakuisani, rekao je Tihomir Totev, načelnik Regionalnog odeljenja za zaštitu od požara.

Prema njegovim rečima, uzrok izbijanja požara se istražuje.

Jutrošnja nesreća na autoputu Sofija-Blagojevgrad, je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je za BTV sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov, koji je na lice mesta stigao sa prvim policajcima i vatrogascima.

"Autobus je išao preko 100 kilometara na čas i ne postoji ni milimetar traga kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao", saopštio je bugarski zvaničnik.

U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.

Ambasada Srbije u Bugarskoj izrazila saučešće porodicama

Ambasada Srbije u Bugarskoj uputila je danas saučešće porodicama poginulih i povređenih u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj.

Tanjug AP/Minko Chernev, BTA Agency Bulgaria via AP

 

"Ambasada Republike Srbije u Bugarskoj izražava iskreno saučešće i saoseća sa bolom i tugom porodica poginulih i povređenih u tragičnoj saobraćajoj nesreći, koja se rano jutros dogodila u Bugarskoj, a povređenima želi brz oporavak", navela je ambasada na Tviteru.

Ambasada je na Tviteru prethodno objavila da je ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović posetio u bolnici državljanina Srbije Ljuljzima Sulejmanija, koji je povređen u nesreći i koji je, kako je navela, pomogao u evakuaciji putnika.

"Dobro se oseća, redovno ćemo ga obilaziti", navela je ambasada i objavila fotografiju Jovića i Sulejmanija.

Ambasador Jović je i za Tanjug potvrdio da je Sulejmani u dobrom opštem stanju i da nema ozbiljnijih povreda.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa