Društvo

Državljanin Srbije povređen u Bugarskoj u dobrom stanju, posetio ga srpski ambasador

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2021

-

16:05

Državljanin Srbije povređen u Bugarskoj u dobrom stanju, posetio ga srpski ambasador
Amabsador Jović i Ljuljzim Sulejmani - Copyright Twitter/@SRBinBulgaria

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Srbije Ljuljzim Sulejmani koji je bio među putnicima autobusa makedonske kompanije koji je izgoreo u Bugarskoj, jedan je od sedmoro preživelih putnika u tragediji u kojoj je stradalo 46 osoba, potvrdio je za Euronews Srbija ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović.

On je Sulejmanija, koji je smešten u bolnici "Pirogov" u Sofiji, posetio danas posle podne, sa šeficom konzularnog odeljenja Slavicom Panić, i na Tviteru napisao da se dobro oseća, kao i da je Ljuljzim pomagao u evakuaciji ostalih putnika.

"Dobro se oseća, redovno ćemo ga obilaziti", navodi se na zvaničnom Tviter profilu Ambasade Srbije u Bugarskoj.

 

"On je u dobrom opštem stanju, nema nekih ozbiljnijih povreda. Naravno, kao i posle svake ovakve tragične nesreće, on mora da ostane na nekim ispitivanjima, ali očekujem da uz negu, pažnju i njegovo dobro opšte stanje vrlo brzo izađe iz bolnice i ode kući", rekao je Jović potom za Tanjug.

Dodao je da je ambasada Srbije u Bugarskoj Sulejmaniju ponudila svaku vrstu podrške i pomoći.

"Stupili smo u kontakt sa njegovom porodicom, čuli smo se sa njegovim ocem, koji je već u Sofiji i stavili smo im se apsolutno na raspolaganje", rekao je Jović.

Naveo je da je sa Sulejmanijem, koji je 1995. godište, u autobusu bila i njegova verenica, državljanka Severne Makedonije koja je, dodaje, takođe povređena i nalazi se u istoj bolnici.

"Nisam imao priliku i nju da vidim. Iz onoga što su mi rekli, pretpostavljam da je nešto teže povređena od njega, ali je isto tako boljeg opšteg stanja, nije u intenzivnoj nezi, tako da očekujem da oboje vrlo brzo napuste bolnicu. Naravno, to neće biti sutra, ali ako sve bude u redu pretpostavljam da će u narednim danima moći da napuste bolnicu", dodao je Jović.

Zbog tragedije u kojoj je život izgubilo 46 osoba Vlada Severne Makedonije proglasila je danas trodnevnu žalost.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija