Region

Inspektori u prostorijama "Besa transa", izgoreli autobus nije imao licencu

Komentari

Autor: Sitel, MIA, Tanjug

27/11/2021

-

12:33

Inspektori u prostorijama "Besa transa", izgoreli autobus nije imao licencu
Inspektori u prostorijama "Besa transa", izgoreli autobus nije imao licencu - Copyright Tanjug AP/Minko Chernev, BTA Agency Bulgaria via AP

veličina teksta

Aa Aa

Četiri dana nakon tragedije koja se dogodila u Bugarskoj, inspektori su ušli u prostorije firme "Besa Trans", a Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije nije otkrilo šta se tačno istražuje i gde se nalazi vlasnik. Takođe se ne zna da li je neko priveden zbog nesreće u kojoj je poginulo 45 osoba, piše Sitel.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao da u medijima neće govoriti o detaljima istrage.

Kako je utvrđeno, autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB" koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u sredu iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

Vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza. Sitel prenosi da je utvrđeno da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među njima.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva su tada istakli i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

Dvoje povređenih otpušteno iz bolnice

Dvoje državljana Severne Makedonije koji su povređeni u nesreći otpušteno je iz bolnice "Pirogov" u Sofiji, prenela je agencija MIA.

Oni su dobro i njihovo stanje biće dalje praćeno u Severnoj Makedoniji.

Još četvoro pacijenata je povređeno u nesreće i oni takođe nisu u životnoj opasnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa