Region

Đukanovićev DPS odustao: Bez glasanja o nepoverenju Vladi Crne Gore, opozicija povukla inicijativu

Komentari

Autor: Vijesti, Tanjug

13/12/2021

-

13:29

Đukanovićev DPS odustao: Bez glasanja o nepoverenju Vladi Crne Gore, opozicija povukla inicijativu
Đukanovićev DPS odustao: Bez glasanja o nepoverenju Vladi Crne Gore, opozicija povukla inicijativu - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Opozicija u Skupštini Crne Gore saopštila je da povlači inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore, prenose Vijesti.

Zajedničko saopštenje dostavila je Demokratska partija socijalista (DPS). U saopštenju se navodi da "imajući u vidu najavu Demokratskog fronta (DF) da će podneti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, saopštenu 11. decembra, a nakon što je ujedinjena opozicija pokrenula proceduru izglasavanja nepoverenja Vladi, smatramo da, bez odlaganja, treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine".

"Uvereni smo da će doći do formiranja nove parlamentarne većine i, na taj način, biti stvorene neophodne pretpostavke za pad Vlade i razrešenje predsednika Skupštine Crne Gore", piše u saopštenju opozicije.

Skupština je, kako je ranije najavljeno, trebalo danas na samom početku da odlučuje o inicijativi parlamentarne opozicije za nepoverenje aktuelnoj vladi premijera Zdravka Krivokapića, dok je Demoratski front u subotu odlučio da traži vraćanje mandata vlade narodu i raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

Iako su stranke opozicije tvrdile da će imati dovoljan broj poslanika, pa i više od potrebnog za izglasanje nepoverenja vladi Krivokapića, u međuvremenu spekulisalo se da će opozicione stranke predvođene DPS-om i SDP-om, Mila Ðukanovića i Raška Konjevića, ipak povući inicijativu.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi potpisalo je ranije 40 poslanika, a za njeno izglasavanje je potrebno najmanje 41 poslanički glas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa