Region

Stručnjak za bezbednost: Racionalna odluka Milanovića da odloži posetu, u BiH niko nije bezbedan

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

10:39

Stručnjak za bezbednost: Racionalna odluka Milanovića da odloži posetu, u BiH niko nije bezbedan
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Odluka hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da ne dođe u najavljenu posetu Bosni i Hercegovini je bila racionalna, jer u toj zemlji nesmetano deluje nekoliko radilkalnih grupa, naveo je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

"Ovo je još jedan povod da ozbiljno razgovoramo o bezbednosnoj situaciji u BiH. U BiH se vraćaju radikalni borci sa sirijskog ratišta, a institucije BiH se neadekvatno odnose prema terorizmu i samoj bezbednosti", istakao je Galijašević za RTRS.

Kako je naveo, poražavajuće je, ukazje Galijašević, da predsednik jedne države odloži posetu zbog bezbednosne situacije.

"Milanović je predsednik jedne zemlje članice EU i NATO saveza i nije bezbedan u BiH, onda vam je jasna kakva je situacija ovde. Trenutno u BiH niko nije bezbedan", naglasio je Galijašević.

On kaže da je sve to program Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, koji traje u kontinuitetu godinama.

Milanović je u najavljenu posetu BiH trebalo da dođe proteklog vikenda, ali je iz njegovog kabineta saopšteno da je dolazak odložen iz bezbednosnih razloga, bez dodatnih detalja. Predsednik Hrvatske je juče u Zagrebu novinarima rekao da će ići u BiH i da mu to niko ne može zabraniti, ali nije precizirao kada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa