Region

Plenković: Milanović nanosi štetu međunarodnih razmera

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

22:50

Plenković: Milanović nanosi štetu međunarodnih razmera
Plenković: Milanović nanosi štetu međunarodnih razmera - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je večeras da je, kako se izrazio, "štetočinstvo koje čini predsednik države Zoran Milanović poprimilo međunarodne razmere".

Plenković je rekao i "da ne zna" zašto je Milanović otkazao posetu BiH.

"Da je nešto bezbednosno vredno, važno, dramatično, siguran sam da bih i ja o tome dobo nekakvo obaveštenje, bilo SOA-e, bilo MUP-a. Koji su razlozi zašto nije otišao, to on mora da objašnjava", kazao je Plenković, odgovarajući na pitanja novinara nakon proslave 145. godišnjice Hrvatske vatrogasne zajednice.

Podsetio je na ranije ponašanje Milanovića, preneli su hrvatski mediji.

"Svađajući se sa svima, Mađarskom, Austrijom, BiH, Srbijom nećemo nigde doći. To je politika koja je štetočinska", istakao je Plenković koji je Milanovića nazvao "velikim izmišljenim zaštitnikom" bosansko-hercegovačkih Hrvata.

"Što se tiče interesa Hrvata u BiH, čovek 2010. dolazi da aktivno i agilno lobira za Komšića, najednom je sad veliki zaštitnik Hrvata u Bosni na način koji im može pričiniti štetu", rekao je Plenković.

Milanović je danas, govoreći o svojim ranijim izjavama i njihovoj "korisnosti" za Hrvate, ujedno prozvao Vladu i Plenkovića da ne koriste diplomatske mere kako bi zaštitili interes Hrvata u BiH.

Milanović je ranije otkazao posetu BiH iz, kako je rekao, bezbednosnih razloga. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa