Region

Eskobar: SAD neće oklevati da nametnu sankcije korumpiranim akterima u regionu

Komentari

Autor: Fonet

05/01/2022

-

17:06

Eskobar: SAD neće oklevati da nametnu sankcije korumpiranim akterima u regionu
Gabrijel Eskobar - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da SAD neće oklevati da primene sankcije kako bi poslale snažnu poruku korumpiranim i destabilišućim akterima u regionu.

U intervjuu za crnogorsku agenciju Mina, Eskobar je poručio da lideri Zapadnog Balkana moraju da rade u interesu građana, umesto za svoje lične i partijske interese.

"Nećemo oklevati da koristimo sankcije ili ostale mehanizme da pošaljemo snažnu poruku korumpiranim i destabilišućim akterima", poručio je Eskobar.

On je naglasio da će "SAD biti partner onima koji imaju konstruktivni, a ne destruktivni pristup budućnosti ovog regiona, koju karakteriše članstvo u EU i NATO, kao i dinamična i transparentna ekonomija".

"Veoma je frustrirajuće i kontraproduktivno to što političari i ostali akteri eksploatišu identitetske teme kako bi dobili političke poene nauštrb ekonomskog napretka i regionalnog pomirenja", rekao je još Eskobar.

Američki izaslanik je dodao da je to česta taktika na Zapadnom Balkanu, gde politički lideri koriste istorijske podele da "seju razdor među glasačima i blokiraju napredak država".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa