Region

Grupa građana Sarajeva odbila on-lajn razgovor sa Šmitom, traže da to bude isključivo uživo

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

16:38

Grupa građana Sarajeva odbila on-lajn razgovor sa Šmitom, traže da to bude isključivo uživo
Kristijan Šmit - Copyright Tanjug/FENA/Almir Razić

veličina teksta

Aa Aa

Grupa građana Sarajeva, koja organizovano protestuje poslednjih meseci, zbog aktuelne političke i institucionalne krize u BiH, odbila je danas da sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom razgovara o njihovim zahtevima putem zum aplikacije, već traže da to bude isključivo uživo.

Hasna Ljubović je u ime grupe građana rekla da su hteli da Šmitu predstave osam svojih zahteva, uz poštovanje svih epidemiioloških mera.

Ona je rekla i da su predočili da su svi vakcinisani, imaju kovid potvrde ili negativan PCR test, ali da od Šmita odgovor nisu dobili.

Muhamed Gafić, član neformalne grupe građana Restart je upitao zašto visoki predstavnik neće da razgovara s građanima i dodao:

"Nacionalisti su sad ukrali državu, nacionalisti sad žele da ukradu i domovinu. Mi im ne damo. Budimo građane da se tome suprotstave", rekao je.

Naida Mehanović, osvrnula se na gostovanje visokog predstavnika na programu sarajevske Fejs tv. i istakla da je Šmit tada izneo, kako navodi "niz netačnih informacija", ne precizirajući kojih.

"Mi smatramo da visoki predstavnik treba da se svini građanima s obzirom na to da je izneo niz stvari koje nisu tačne. On je na takvoj funkciji i trebalo bi da poznaje istoriju države u koju je došao", rekla je i dodala da je funkcija visokog redstavnika da reši probleme zbog kojih oni protestuju.

Edis Ladić, ispred inicijative Buđenje građana je poručio da je razočaran i poručio da će sledeći put kada dođu ispred OHR-a tražiti njegovu ostavkutražit ćemo i njegovu ostavku.

Mujo Aganović, iz udruženja paraplegičara, je rekao da Šmita i sve druge međunarodne predstavnike treba podsetiti da su građani nosioci suvereniteta BiH, prenela je sarajevska N1 tv.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa