Region

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost nije održana, Krivokapić za sutra zakazao novu

Komentari

Autor: Vijesti

25/01/2022

-

21:52

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost nije održana, Krivokapić za sutra zakazao novu
Sednica Veća za nacionalnu bezbednost nije održana, Krivokapić za sutra zakazao novu - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost danas nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade.

Na sednici su se, kako su naveli, pojavili premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić, prenose Vijesti.

"Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine", navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Kako ističu, usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini.

 "U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi. U cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16 sati, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa