Region

Vozač autobusa proglašen krivim za veliku saobraćajnu nesreću u Bugarskoj

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

12:32

Vozač autobusa proglašen krivim za veliku saobraćajnu nesreću u Bugarskoj
EPA-EFE/VASSIL DONEV - Copyright EPA-EFE/VASSIL DONEV

veličina teksta

Aa Aa

Vozač autobusa proglašen je krivim za tešku nesreću koja se dogodila u Bugarskoj 23. novembra prošle godine, a u kojoj je život izgubilo 45 državljana Severne Makedonije albanske nacionalnosti, javili su danas kosovski mediji.

Bugarski tužilac Borislav Sarafov rekao je u utorak agenciji BGNES da je za tešku tragediju odgovoran vozač autobusa agencije Besa Trans, prenosi Koha.

"Uzrok nesreće je što je vozač izgubio kontrolu nad autobusom. Ali i visoka i neprimerena brzina, iznad dozvoljenih normi“, naveo je Sarafov.

On je rekao da sada odluku treba da izvrše pravosudni organi u Severnoj Makedoniji i da o tome obaveste rodbinu žrtava, koje imaju pravo da provere materijale.

Nesreća se dogodila u ranim satima 23. novembra 2021. godine, kada je autobus agencije "Besa trans", koji se vraćao iz Istanbula, udario u klupu na magistrali Struma, kod sela Bosnek, u kojoj je 45 osoba izgubilo život.

Među žrtvama je bilo 12 dece, a većina članova porodica koji su otputovali u trodnevnu posetu Istanbulu u Turskoj. Istrage o ovom slučaju počele su i u severnoj Makedoniji, pošto su vlasti zaključile da slupani autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz putnika.

Dvojica carinika suspendovana su nakon što su autobusu dozvolili da bez dozvole pređe granicu, a turističkoj agenciji je oduzeta radna dozvola.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa