Region

Cvijanović: Republika Srpska opredejena za integraciju u okviru regiona

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

16:05

Cvijanović: Republika Srpska opredejena za integraciju u okviru regiona
Tanjug/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Republika Srpska je opredeljena da se u okviru regije dodatno integriše, a sve u cilju što bržeg i snažnijeg ekonomskog razvoja, izjavila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović u Skoplju, posle sastanka sa predsednikom Privredne komore Severne Makedonije Brankom Azeskim.

"Mnogo je oblasti u kojima privrednici iz Severne Makedonije i Republike Srpske mogu da sarađuju i rade zajedno", rekla je Cvijanović, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Naglasila je da je neophodno uz neko dobro političko razumevanje da Srpska i Severna Makedonija imaju i dobre privredne veze.

"Ovo je prilika da se upoznamo sa uslovima poslovanja, i šta su to potencijalno neke naše šanse. To su iskusni ljudi u poslovima koji odlično poznaju šta su to potencijali u Republici Srpskoj. To znači da će biti sve više investitora u Srpskoj iz Severne Makedonije", kazala je predsednica Srpske.

Jedna od tema bila je i obostrana saradnja na međunarodnim sajmovima.

"Nastojaćemo da nadograđujemo saradnju, kako bi Severna Makedonija još više bila naš partner u okviru poljoprivrednih sajmova. Srpska tu ima tradiciju. Jedan od tih sajmova je sajam u Bijeljini, koji se održava u septembru, a koji je regionalnog karaktera i okuplja izlagače iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije", navela je.

Cvijanović je istakla da su danas prezentovali mogućnosti Srpske u razvoju energetskog sektora.

"Fokusiraćemo se na to kako je i na koji način organizovana komora u Severnoj Makedoniji, kao što je digitalizacija i veze koje su napravili u okviru biznisa, navela je Cvijanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa