Region

Hrvatska policija: Incident na granici sa Mađarskom, uhapšena dva muškarca

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

12:06

Hrvatska policija: Incident na granici sa Mađarskom, uhapšena dva muškarca
Hrvatska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija je navela da je došlo do incidenta na granici sa Mađarskom, i da su tom prilikom uhapšena dvojica hrvatskih državljana, starih 30 i 46 godina. Oni su uhapšeni u subotu kasno popodne, zbog neleganog prelaska državne granice.

Sve se dogodilo na graničnom prelazu Duboševica-Udvar, kada su na izlaznoj traci iz Hrvatske dva automobila hrvatskih tablica bez zaustavljanja nastavila vožnju i ušla u prostor Mađarske.

"Brzom intervencijom mađarske granične policije jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno i uhapšen je vozač, 46-godišnji hrvatski državljanin", rečeno je u policiji.

Drugo vozilo se, bežeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta vratilo na granični prelaz, bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo da se kreće prema unutrašnjosti Hrvatske.

Hrvatska policija je potom krenula u poteru za njim i zaustavila ga kod 30 kilometara udaljenog Čeminca.

Hrvatska policija nastavlja kriminalističku istragu radi utvrđivanja svih činjenica događaja, kao i motiva zbog kojih su uhapšeni pokušali da uđu u Mađarsku na nelegalan način. Obojica su od ranije poznati policiji zbog drugih krivičnih dela. Protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave.

"Nije bilo nikakve pucnjave, nije bilo štete na graničnom prelazu, niti je iko povređen", rekao je za Jutarnji list Dražen Prole iz Odeljenja za odnose sa javnošću PU osječko-baranjske.

Komentari (0)

Evropa