Region

Protest u Pljevljima: DPS je narodnom voljom smenjen, volja naroda mora da se poštuje

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

21:47

Protest u Pljevljima: DPS je narodnom voljom smenjen, volja naroda mora da se poštuje
Protest u Pljevljima: DPS je narodnom voljom smenjen, volja naroda mora da se poštuje - Copyright Prinskrin/RTCG

veličina teksta

Aa Aa

U Pljevljima je večeras održan protest, koji je organizovala Demokratska Crna Gora, uz slogan "Ustani. Odbrani. Pobedi", a lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da narod niko nikada nije pobedio, pa ni oni koju su, kako je naveo, spremni sve da prodaju zarad šačice vlasti.

Nedavno smenjeni predsednik crnogorskog parlamenta je na protestu rekao da Demokrate traže da se brzo održe izbori i dobije "narodni sud". Bečić je naglasio da će braniti "iskonsku i poštenu Crnu Goru, a ne mafijašku Crnu Goru", kao i volju naroda, prenosi RTCG.

On je dodao da mu je čast što su ga smenili i razrešili "oni koji su glasali za njegovu smenu".

"Začudio bih se da su oni glasali protiv mog razrešenja…Zamislite kakav bih čovek bio kada bih večeras morao da se krijem od vas. Bolje da me nije, nego da sam takav. Sledim ono što je moralni kod časnog crnogorskog naroda", rekao je Bečić, dodaje CdM.

Ko gazi zadatu reč?

Bečić je rekao da je Pljevlja uvek ustajala kada se radilo o izdaji i ocenio da je ovo što se trenutno događa u Crnoj Gori "jedna od najvećih izdaja" koju pamti ta zemlja.

"Danas smo došli do toga da oni koji su dali reč svima, koji su se zakleli 208.000 ljudi, koji su se godinama borili za promene, sada hoće da tu reč bace pod noge. Da tu reč pogaze", rekao je Bečić, a navode Vijesti.

On je naglasio da narod u Crnoj Gori nikada nije praštao izdaju. Kako je naveo, drugima trebaju analize i sednice organa da bi odgovorili na prosto pitanje "hoćete li s DPS".

Treći, tvrdi on, još razmišljaju i ponašaju se u skladu s narodnom "selo gori, baba se češlja".

Bečić je rekao da se vidi kuda sve ide, a to je, kako je naveo, "u pravcu izdaje narodne volje". On je naglasio da se ne može sa dva ili tri odsto podrške vladati jednom državom. Bečić je rekao da su izbori rešenje i da građani treba da daju sud o svemu što se dešava. 

"Pobedićemo kriminal i korupciju", poručio je lider demokrata. Funkcioner Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin rekao je da je jedan deo političara sa narodom a drugi sa DPS-om.

Rovčanin je rekao da je voljom naroda 30. avgusta 2020. godine DPS smenjen i naglasio da narodna volja mora da se poštuje. On je pozvao lidera URA Dritana Abazovića da dode u Pljevlju, i pogleda ljude u oči, a građane da dođu na protest u Podgoricu u sredu u 18 časova.

Okupljeni su krenuli u protesnu šetnju ulicama Pljevalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa