Region

Đukanović vratio u Skupštinu Zakon o lokalnoj samoupravi na ponovno odlučivanje

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

17:46

Đukanović vratio u Skupštinu Zakon o lokalnoj samoupravi na ponovno odlučivanje
Đukanović vratio u Skupštinu Zakon o lokalnoj samoupravi na ponovno odlučivanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu. To bi značilo i odlaganje ranije raspisanih izbora u Beranama i Ulcinju.

Ðukanović podseća da je na sednici trećeg vanrednog zasedanja 4. februara ove godine usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Kao razlog za vraćanje zakona, Đukanović podseća da je odluku o raspisivanju izbora za odbornike, u skupštinama opština Berane i Uljcin, doneo 26. januara i da je ona stupila na snagu danom donošenja.

Ðukanović smatra da bi stupanje na snagu ovog zakona otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, kao i pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa.

"Na osnovu izloženog, cenim razložnim da se Zakon o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje", saopšteno je iz kabineta predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa