Region

Dodik čestitao građanima Srbije Dan državnosti

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

23:45

Dodik čestitao građanima Srbije Dan državnosti
Milorad Dodik - Copyright EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželevši Srbiji prosperitet na svim poljima.

"Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regionu na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni. Sa iskrenim uverenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni", poručio je Dodik u čestitki.

On je izrazio uverenje da će bratske veze, poverenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obe strane Drine, prenosi RTRS.

Dodik je zahvalio predsedniku Srbije i celokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Srbija sutra slavi Dan državnosti - Sretenje u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine i čin proglašenja Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

Centralna državna ceremonija biće održana u Orašcu, gde je na zboru 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa