Politika

Cvijanović povodom ordena: Srbija i Republika Srpska neraskidivo povezane

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2022

-

20:10

Cvijanović povodom ordena: Srbija i Republika Srpska neraskidivo povezane
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Velika mi je čast što kao predsednik Republike Srpske, upravo u godini kad obeležavamo veliki jubilej 30 godina njenog postojanja, dobijam ovo visoko odlikovanje, istakla je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović nakon što joj je dodeljen orden povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije.

Ona je dodala da doživljava to i kao poruku o posebnom odnosu Srbije prema Republici Srpskoj, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskazivao prethodnih godina, kako je rekla, na brižan i plemenit način.

"Srbija i Srpska su neraskidivo povezane bratskim, prijateljskim, formalnopravnim i institucionalnim vezama i smatram da je ovo još jedan znak posvećenosti tom zajednistvu. Počastvovana sam i priznanjem i mogućnošću da tome doprinesem i svojim angažmanom. Predsedniku Srbije i svim njenim građanima čestitam Dan državnosti uz želju da Srbija svakim danom napreduje, kao i da jača veze sa Republikom Srpskom", izjavila je predsednica Republike Srpske za "Novosti".

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je takođe danas izjavio da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što će predsednici Srpske Željki Cvijanović dodeliti orden. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija