Region

Knežević: Pregovori Abazovića sa DPS očigledno zakazali

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2022

-

10:05

Knežević: Pregovori Abazovića sa DPS očigledno zakazali
MIlan Knežević - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da je očigledno da su pregovori Dritana Abazovića sa DPS-om Mila Ðukanovića i potencijalnim partnerima o formiranju manjinske vlade zakazali.

"Kolega Dritan Abazović je zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i doskorašnjim koalicionim partnerima odlučio da izvede alhemičarski eksperiment ne bili bio izabran za premijera", naveo je.

Prema njegovim rečima, ti pregovori su zapali u određene poteškoće i čitav taj proces pregovaranja ide teško. Knežević je gostujući na Pinku rekao da se nada da se sve može vratiti unutar aktuelne parlamentarne većine i da je to, kako ističe, način da se dođe do rešenja.

Ako, ipak, dogovora ne bude za njega je najbolje rešenje formirati tehničku vladu koja će pripremiti prevremene parlamentarne, lokalne i predsedničke izbore.

"Ne možemo dopustiti da Milo Ðukanović ostane na poziciji predsednika države do 2023. godine kao da je Dalaj Lama", rekao je Knežević i istakao da je Ðukanović taj koji je generisao sve podele i doprinio političkoj krizi u Crnoj Gori.

Za aktuelnu situaciju u Crnoj Gori je rekao da je šizofrena i poručio da se neće dozvoliti "ponižavanja glasača DF-a".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa