Region

Medojević podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Crne Gore: Vladom vladaju tajni centri moći, cilj je uništenje DF

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2021

-

13:55

Medojević podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Crne Gore: Vladom vladaju tajni centri moći, cilj je uništenje DF
Medojević podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Crne Gore: Vladom vladaju tajni centri moći, cilj je uništenje DF - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta za promene, članice vladajućeg Demokraatskog fronta, Nebojša Medojević, podneo je danas ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Crne Gore nezadovoljan funkcionisanjem vlade Zdravka Krivokapića.

Medojević je to saopštio na konferenciji za medije uz niz kritika izrečenih na račun vlade i premijera.

"Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mesto u parlamentu", naveo je Medojević.

On je rekao da je Krivokapićeva vlada pokazala da nije vlada reformi ni diskontinuiteta, preneli su podgorički mediji.

"Ako za šest meseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj vlade je uništenje DF-a… Vladom vladaju tajni centri moći”, kazao je Medojević i istakao da je aktuelna vlada osnovana u dogovoru sa predsednikom Milom Ðukanovićem.

Naveo je da vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Tvrdi da se šest meseci troši novac bez kontrole, te da je predloženi budžet netačan i već probijen, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

Rekao je i da nema informacije o tome da je postignut dogovor lidera DF-a sa mitropolitom SPC Joanikijem o glasanju za Budžet i rekonstrukciji vlade.

Ranije danas Pobjeda je objavila da je novi mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije posredovao je u dogovoru između Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade.

Medojević je naveo da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

"Štetno je mešanje crkve u politička dešavanja u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i podsetio da je to njegov stav od ranije.

Istakao je da se crkva kojoj, kako je rekao, i sam pripada, nekorektno ponela prema DF-u, jer su jasno stali na stranu drugih partija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa