Region

Tri člana porodice San Fernando Valei iz Los Anđelesa za kojima je tragao FBI uhapšeni u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

15:56

Tri člana porodice San Fernando Valei iz Los Anđelesa za kojima je tragao FBI uhapšeni u Crnoj Gori
Tri člana porodice San Fernando Valei iz Los Anđelesa za kojima je tragao FBI uhapšeni u Crnoj Gori - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tri člana porodice San Fernando Valei iz Los Anđelesa, optuženi za prevaru vrednu 16 miliona evra za pomoć namenjenu za pogođene koronavirusom, a za kojima je tragao američki FBI, pronađeni su i uhapšeni u Crnoj Gori, objavio je NBC news.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, 22. i 23. februara u dve odvojene akcije na teritoriji opština Budva i Tivat locirana su i lišena slobode tri međunarodno tražena lica.

"Državljani Sjedinjenih Američkih Država R.A. (43), M.T. (37) i T.D. (40) potraživani su od NCB Interpol-a Vašington zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, 11 krivičnih dela pronevera, osam krivičnih dela bankarska prevara, krivično delo teška krađa identiteta i krivično delo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prilikom hapšenja kod R.A., M.T. i T.D. je pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koja su ova lica koristila.

"Lica će biti privedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost. Sledi dalja komunikacija pravosudnih organa Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore", saopšteno je iz policije, preneo je portal RTCG. Njih je tražio FBI nakon što su skinuli narukvice za praćenje i pobegli, saopštile su savezne vlasti.

Ričard Ajvazjan (43), njegova supruga i saoptužena Marijeta Terabelijan (37) i njegova snaha Tamara Dađan (42) su se nalazili na listi traženih lica FBI-a, a kako se sumnja, u vremenskom periodu od marta do oktobra 2020. godine oni su planirali da prevare Upravu za mala preduzeća (Small Busineš Administration), američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namenjena za fizička lica i kompanije pogođene pandemijom virusa korona. Tročlana familija je nestala 29. avgusta, dok je njihova porodica tvrdila da su oteti.

Njih troje su bili među osam članova porodice osuđenih za krađu više od 16 miliona dolara u kreditima za pomoć za kovid i korišćenje novca za ekstravagantne troškove, kao što su avansi za luksuzne kuće, dizajnerske torbe, odeću i motocikl Harli Dejvison.ei-Davidson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa