Region

Milanović pozvao Dodika da se RS vrati u državne institucije: Rešavanju problema u BiH prići na odgovoran način

Komentari

Autor: Fonet

03/03/2022

-

17:44

Milanović pozvao Dodika da se RS vrati u državne institucije: Rešavanju problema u BiH prići na odgovoran način
Milanović pozvao Dodika da se RS vrati u državne institucije: Rešavanju problema u BiH prići na odgovoran način - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i pozvao ga da se predstavnici Republike Srpske vrate u državne institucije.

Milanović mu je ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rešavanju problema u BiH mora prići na odgovoran i trezven način, koji će garantovati mir i stabilnost u regionu, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatske, prenosi portal Index.

Hrvatski predsednik rekao je da je povratak srpskih predstavnika u državne institucije "najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora" koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

"Republika Srpska se ne može izvući iz BiH, to je nemoguće", rekao je Milanović novinarima u sredu, kada je najavio da će zvati Dodika.

Milanović je Dodika obavestio o svojoj inicijativi da se BiH, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji što je pre moguće, u cilju sprečavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Evrope.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa