Region

URA: Formiranje nove vlade Crne Gore u završnoj fazi

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

10:19

URA: Formiranje nove vlade Crne Gore u završnoj fazi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio danas da proces formiranja nove vlade Crne Gore ulazi u završnu fazu i da je glavni cilj GP URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska. Kako je saopšteno iz tog pokreta, nakon odluke Glavnog odbora Socijalističke narodne partije o ulasku u manjinsku vladu, "korak smo bliže formiranju nove evropske vlade".

Naveo je da je cilj URA da vlada ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora, "jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje".

Na konstataciju da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade, Mikić je odgovorio da svi moraju biti svesni da je to reformska, prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

"Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rešavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade", poručio je Mikić.

Istakao je da će se vlada baviti i drugim aktivnostima "u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost, kao što su pitanja odnosa sa verskim zajednicama".

Podsetimo, nakon izglasavanja nepoverenja vladi u februaru, mesec dana kasnije 3. marta predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je dao mandat za formiranje nove Vlade Crne Gore lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa