Region

Abazović nakon sastanaka sa Varheljijem: Nova vlada će biti proevropska

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

23:57

Abazović nakon sastanaka sa Varheljijem: Nova vlada će biti proevropska
EPA/BORIS PEJOVIC - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Crnoj Gori je potrebna Vlada koja je stoprocentno proevropska i koja će imati tri glavna pravca delovanja: deblokada pravosuđa, ekonomska stabilnost i izborna reforma, rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na zvaničnom sastanku sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Varhelji je kazao da Briselu treba stabilna Vlada, navode iz Kabineta Abazovića, koja će imati kapacitet da sprovede sve neophodne reforme u procesu evropskih integracija, preneo je podgorički portal CDM.

Prema tim navodima Abazović je rekao da će nova Vlada biti posvećena snažnim reformama u oblasti vladavine prava, kako bi što pre odblokirala proces i pridružila se EU kao punopravna članica. Pored političke situacije u Crnoj Gori Abazović i Varhelji su razmenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU.

Podsetimo, Vlada koja je smenila Demokratsku partiju socijalista nakon trideset godina na vlasti u Crnoj Gori, trajala je nešto duže od godinu dana. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kome je smenjana vlada trebalo da "odsvira kraj poliitčke karijere", dao je 3. marta mandat lideru URS Dritanu Abazoviću za sastavljanje sada već 43. Vlade Crne Gore.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa