Region

"Mislili smo da je NATO naš štit": Predsednik Hrvatskog generalskog zbora kaže da je pad drona veliki propust

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

12:38

"Mislili smo da je NATO naš štit": Predsednik Hrvatskog generalskog zbora kaže da je pad drona veliki propust
Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić - Copyright Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić izjavio je danas da smatra da je prošlonedeljni pad bespilotne letilice na Zagreb veliki propust, jer se, kaže, ulaskom Hrvatske u NATO mislilo da je Alijansa njihov štit.

"Smatram da je ovo veliki propust. Kad smo ulazili u NATO, mislili smo da je NATO naš štit. Nije se moglo dogoditi da prođe kroz tri zemlje, to nije smelo da se dogodi, da se šeta i da dođe do centra Zagreba. Hvala Bogu pa je udario u zemlju. Smatram da je to propust, posebno jer su radari to zabeležili. Ako su to videli, zašto nisu reagovali", upitao je Krešić.

Prema njegovim rečima posle ovoga bi svi trebalo da pognu glave.

"Treba raščistiti zašto je to došlo tu i da li je slučajno. Treba pustiti malo vremena, teško da iko može sa 100 posto sigurnošću da tvrdi ovo ili ono dok se ne napravi analiza”, rekao je.

Govoreći o tome odakle je dron došao, Krešić kaže da se o tome samo može nagađati dok se ne vide detalji.

"Kad to vidimo, znaće se da li je iz Rusije, Ukrajine i koje je delove obišla”, rekao je Krešić za zagrebačku N1 TV.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Ivica

14.03.2022 17:56

Kada povučete pravu liniju od zagreba prema Ukrajini i Rusiji , dužine 1000 kilometara, koliko je ukupna dužina leta drona TU141 (zvanični podatak), i imajući u vidu da je pad nastao zbog nestanka goriva, primetićete da je krajnja tačka te linije od 1000 km negde zapadno od Mesta Vinica u zapadnoh Ukrajini ... Vauuuu pa tamo je još i aerodrom??? a još tamo nema ni Ruske vojske , ona je 200 km istočno oko Kijeva ... Hajde da sad maštamo i nagađamo, čiji je dron TU141? Izgleda da se nekom u Ukrajini neki Zagrebački "purger" debelo zamerio. :)

Evropa