Region

Dodik: Propao plan Komšića i Džaferovića da dramatizuju situaciju u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

14:58

Dodik: Propao plan Komšića i Džaferovića da dramatizuju situaciju u BiH
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Željku Komšiću, predsedavajućem Predsedništva BiH i Šefiku Džaferoviću bošnjačkom članu Predsedništva je propao plan da dramatizuju situaciju u BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

"Oni koriste dešavanja iz Ukrajine i pominju kako bi se to moglo preliti u BiH", rekao je Dodik i istakao da se ukrajinska kriza ni na koji način ne može dovoditi u vezu sa političkom situacijom u BiH.

A, posebno, kazao je, to ne može biti instrument pritiska na institucije i političke predstavnike Republike Srpske da odustanu od svojih odluka i proklamovanih stavova u vezi sa vraćanjem nepravično oduzetih nadležnosti sa BiH na nivo institucija u Republici Srpskoj. Dodik je rekao da u BiH nema političke volje za rad.

"Nema više mogućnosti da se veruje ili posluša čak i pokušaj uvođenja nekih reformi, a nema ni političke volje da se nastavi rad u skladu sa Ustavom", kazao je Dodik.

Poručio je da BiH ne može da egzistira ukoliko se ne prihvati ustavni koncept - ravnopravnost konstitutivnih naroda i konsenzus kao način odlučivanja.

"To je minimum koji bi mogao održati situaciju u BiH", rekao je i istakao da se u BiH, najčešće traži ono što već postoji.

"Mi nećemo kršiti Ustav. Mi ne želimo od BiH da uzmemo ono što njoj pripada", poručio je srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa