Region

Dodik: SNSD će predložiti ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

20:54

Dodik: SNSD će predložiti ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

SNSD će predložiti ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice, dečiju hranu i opremu i to bi trajalo do kraja godine, rekao je danas lider ove stranke Milorad Dodik. Dodik je naveo da će Vlada Srpske uputiti taj predlog, te da će time budžet i javne finansije Srpske izgubiti 111 miliona KM.

Predložićemo Narodnoj skupštini RS nultu stopu PDV-a na brašno, hleb, mleko, ulje, so, šećer, dečiju hranu i opremu, semena... Važno je da se usmerimo na životni standard porodica - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao i da će delegaciji u Domu naroda predložiti uvođenje ovakve stope, koja bi bila diferencirana, a stopa od 22 odsto bi bila samo za luksuzne proizvode.

On je naveo da se na sednici Predsedništva SNSD razgovaralo o tome na koji način da pripreme mere koje bi pomogle Narodnoj skupštini da odluči o intervencijama u socijalnom i ekonomskom sektoru i pomogne stanovništvu zbog povećanja cena, te da se osigura kupovna moć i olakša život građana.

Dodik je rekao i da je SNSD za ukidanje akciza na naftu i naftne derivate, ali na mesečnom nivou, te da će gubitak po tom osnovu biti veći od 17 miliona KM mesečno.

Dodao je da je važno da se Narodna skupština opredeli o tome i da je zato zakazana posebna sednica.

On veruje da će ovaj predlog biti usvojen i verifikovan na sednici Parlamenta, a biće obavezujući na zajedničkom nivou.

"Sa našim koalicionim partnerima imamo dogovor i shodno zaključku koji smo ranije usvojili da sve odluke koje idu na nivo BiH moraju da se usaglase u Narodnoj skupštini, isto kao što ja za sve konsultujem predsednicu Republike. Tako i ovde za ključna pitanja o kojima raspravljaju domovi Parlamentarne skupštine BiH treba entitetske skupštine da se usaglase", naveo je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa