Region

Potpredsednik URA: U ovom trenutku izbori bi bila katastrofa za Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2022

-

13:45

Potpredsednik URA: U ovom trenutku izbori bi bila katastrofa za Crnu Goru
Potpredsednik URA: U ovom trenutku izbori bi bila katastrofa za Crnu Goru - Copyright Printscreen YouTube/MINA

veličina teksta

Aa Aa

U situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojeće turističke sezone, održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rešenje za crnogorsku privredu i građane, kazao je potpredsednik GP URA Goran Ðurović.

URA je, kaže Ðurović, ponudila evropsku vladu kao prelazno rešenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način, kako smatra, garantovala građanima i privredi stabilnost, prenela ja RTCG.

"Ovo je vreme za donošenje teških ali i mudrih odluka. Svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore", kazao je Ðurović.

Potpredsjednik GP URA navodi i da su ta partija i mandatar Dritan Abazović uradili sve što su mogli kako bi se konstituisala vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore.

"Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu, bićemo prinuđeni da mandatar vrati mandat predsedniku Crne Gore i idemo na nove izbore, gde bi svi oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama, a tako i prema privredi Crne Gore", zaključio je Ðurović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa