Region

Abazović o formiranju nove Vlade Crne Gore: Nek se nešto što pre desi ili idemo na izbore

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

14:07

Abazović o formiranju nove Vlade Crne Gore: Nek se nešto što pre desi ili idemo na izbore
Abazović o formiranju nove Vlade Crne Gore: Nek se nešto što pre desi ili idemo na izbore - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik odlazeće crnogorske vlade i mandatar za sastav nove Dritan Abazović izjavio je danas da načelno do ponedeljka očekuje dogovor ostalih partija o manjinskoj vladi.

Abazović je na vanrednoj pres konferenciji rekao da su sporazum o formiranju manjinske vlade potpisle iste one parije koje su ranije potpisale Memorandum o saradnji.

"Ako budemo sastavljali vladu sva pitanja koja budu misli da su škakljiva neka stave na sto", naveo je Abazović i dodao:

"Neka se ili desi što pre ili da idemo na izbore", poručio je on.

Deo podgoričkih medija preneo je ranije danas da pregovore o formiranju nove vladi koče potvrđivanje rezolucije o Srebrenici i raspodela mandata.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kome je smenjana vlada trebalo da "odsvira kraj poliitčke karijere", dao je 3. marta mandat lideru URS Dritanu Abazoviću za sastavljanje sada već 43. Vlade Crne Gore. Abazović je 4. feburara 2022. godine, kada su u večernjim satima poslanici izglasali nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića, rekao da je njen pad zapravo poruka da su stvari u Crnoj Gori promenjive i da to zapravo oslikava realizovanje demokratije na pravi način.

Crnogorski izbori koji su održani 2020. godine bili su iznenađenje za ceo region. Đukanovićev DPS morao je nakon 30 godina u opoziciju, nakon što je ušao u otvoreni sukob sa srpskom crkvom zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa