Region

Protest Demokrata u Podgorici, Bečić dao novu ponudu

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2022

-

20:48

Protest Demokrata u Podgorici, Bečić dao novu ponudu
Aleksa Bečić - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

U Podgorici se večeras održava novi protest Demokratske Crne Gore protiv, kako navode, prekrajanja izborne volje građana.


Predsednik Demokrata Aleksa Bečić rekao je da se izbori ne mogu zaobići i dao ponudu onima koji žele da formiraju manjinsku vladu, prenosi CdM.

"Evo vam nova ponuda - hajde da donesemo odluku o vanrednim izborima i da skratimo mandat i da 5. juna idemo na vanredne izbore, kada budu i u Podgorici i u još desetak drugih opština”, porucio je lider Demokrata.

On je rekao da su neki koji su se zakleli narodu i narodnim interesima krenuli putem izdaje i upitao koliko treba da se prihvati grešaka "onih koji su prvo tražili ekspertsku vladu, a sad bi političku vladu s DPS-om".

Bečić je kazao da "dolazi proleće, dolaze izbori, dolazi sloboda".

On je rekao da ih je lider GP URA Dritan Abazović pre godinu i po dana ucenio.

"Prvo je došao i rekao - ja nudim koncept ekspertske Vlade u kojoj mogu biti samo ja i oni koje ja odaberem. Mi nismo bili halapljivi, znali smo da to nije bilo pravedno i pošteno, ali nismo hteli da ugrozimo 30. avgust. Nakon godinu i po - rekao je ''ovaj koncept ekspertske Vlade, koji je moje autorstvo, je poguban i pogrešan, hoću sada novi koncept - političku Vladu sa DPS-om", naveo je Bečić.

Istakao je i kako je Abazoviću dopušteno da bude koordinator svih bezbednosnih službi, iako nije imao nikakvog iskustva u toj oblasti.

"Dali smo mu i tu priliku i šansu, a danas se Crnom Gorom slobodno šetaju tone kokaina i cigarete", naveo je Bečić.

Bečić je ocenio da se politička situacija može rešiti samo izborima.

"Izbori se ne mogu zaobići, zato ustaj narode. Biće mnogo izbora, pobjžeda. Sloboda je tu”, poručio je Bečić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa