Evropa

Abazović: Osuđujemo agresiju na Ukrajinu, ali podržavamo ruski narod koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti

Komentari

Autor: Vijesti

13/03/2022

-

11:37

Abazović: Osuđujemo agresiju na Ukrajinu, ali podržavamo ruski narod koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti
Abazović: Osuđujemo agresiju na Ukrajinu, ali podržavamo ruski narod koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

"Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da ceni, kazao je potpredsednik Vlade Dritan Abazović za Vijesti. On je bio jedan od učesnika Antalijskog diplomatskog foruma.

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast da predstavljam Crnu Goru na Antalijskom bezbednosnom forumu i mogu reći da je u prethodna dva dana ovo bio centar svetske politike. Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Stajemo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i ukrajinski narod, ali i uz narod Rusije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. veku", naveo je Abazović.

On je napomenuo da je siguran da je Crna Gora stvorila perspektive za otvaranje novih turističkih tržišta i da će nakon smirivanja globalne situacije uslediti invazija turista u Crnu Goru iz različitih zemalja sveta.

"Verujem da za Crnu Goru slede bolji dani. Moramo da se organizujemo kući i proširimo front ljudi koji su spremni da urade nešto za Crnu Goru", rekao je Abazović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa