Region

Abazović: Verujem da će odnosi sa Prištinom biti veoma dobri

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

23:35

Abazović: Verujem da će odnosi sa Prištinom biti veoma dobri
Dritan Abazović - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović izrazio je nadu da će, nakon formiranja nove vlade u Podgorici, odnosi sa Prištinom biti veoma dobri, prenosi prištinski Reporteri.

Abazović je rekao da će jedna od najvažnijih stvari u spoljnoj politici nove vlade Crne Gore biti saradnja sa svima u regionu, navodi se i na portalu Kosovo onlajn.

"Kada formiramo novu vladu, nastavićemo da po potrebi povećavamo odnose između svih zemalja u regionu, pa i bivšeg tržišta, posebno u ovim kriznim trenucima, jer imamo rusku invaziju u Ukrajini. Zato moramo biti sigurni da samo zajedno, sve zemlje ovog regiona, mogu doneti novi duh u Evropu. Verujem da ce odnosi sa Vladom Kosova biti veoma dobri", istakao je Abazović.

On nije isključio ni da pitanje demarkacije "između Kosova i Crne Gore" može da bude nešto o čemu će se razgovarati.

"Nema pitanja oko kojeg nećemo otvoreno razgovarati. Kada se formira nova vlada, stavićemo sva pitanja na sto, moramo da imamo transparentnost u radu. Ali svi treba da budu svesni da je bivša vlast na Kosovu donosila odluke zajedno sa bivšom vladom u Crnoj Gori, pa samim tim ako se identifikuje neka greška ili krivac, ne može se obraćati aktuelnim vladama", rekao je Abazović.

On je ponovio da je spreman da ide u parlament na razgovore oko formiranja nove vlade.

Komentari (0)

Evropa