Region

Istraga protiv Borisa Miloševića postala pravosnažna

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

16:20

Istraga protiv Borisa Miloševića postala pravosnažna
Boris Milošević - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Istraga protiv bivšeg ministra Darka Horvata i njegovih saosumnjičenih među kojima je i potpredsednik vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), postala je pravosnažna, javila je Hina.

Istraga Uskoka je, navodi se, postala pravosnažna nakon što je sud odbio žalbe na rešenje o pokretanju istrage koje je podnelo troje optuženih. Kako je saopštio portparol suda Krešimir Devčcih, reč je o državnom sekretaru Ministarstva regionalnog razvoja Velimiru Žuncu, direktorki Uprave za potpomognuta područja Katici Mišković i bivšem ministru Tomislavu Tolušiću.

Horvat i Milošević se nisu žalili na istragu, kao ni bivša Horvatova pomoćnica Ana Mandac. Miloševićev advokat Anto Nobilo je Hini rekao da njegov branjenik još nije dobio poziv na ispitivanje u Uskoku.

Iako ne želi da nagađa kada bi Milošević mogao biti ispitan u Tužilaštvu, Nobilo kaže da prema dosadašnjoj praksi osumnjičeni po pravilu dolaze na red nakon svedoka. Nobilo je ranije istakao da se Milošević ne smatra krivim i da nije ušao u krivično-pravnu zonu jer se zalagao za svoje birače koji su ga izabrali.

Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, Uskok sumnjiči da je 2018. kao ministar privrede, preduzetništva i zanatstva, zajedno s pomoćnicom Mandac, na podsticaj četvoro saosumnjičenih nezakonito dodelio 2,6 miliona kuna (jedan evro je oko 7,5 kuna) bespovratnih sredstava privrednims ubjektima za koje je bio i lično zainteresovan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa