Region

DORH: Nema osnova za konačan zaključak o avio-bombi

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

17:03

DORH: Nema osnova za konačan zaključak o avio-bombi
Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić - Copyright Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Zagrebačko državno tužilaštvo saopštilo je da su nalozi izdati za više vrsta veštačenja delova bespilotne letilice, koja je nedavno pala na Zagreb, i da je do sada dobijen rezultat balističkog koje govori da je reč o avio-bombi sa pripadajućim upaljačem, ali i da delimično dobijeni rezultati ne daju osnovu za konačan zaključak.

Navodi se da su rađene analize tragova izuzetih na mestu događaja" i "izdalo naloge za provođenje više vrsta veštačenja (hemijsko-fizikalnih, mehanoskopskog, balističkog, toksikološkog) i da je zatraženo stručno mišljenje vazduhoplovno-tehničke struke".

"Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu je, do sada, dobilo rezultate balističkog veštačenja i samo deo rezultata hemijsko-fizikalnog veštačenja", navodi se u saopštenju i dodaje da je "balističkim veštačenjem metalnih fragmenata utvrđeno da se radilo o avio bombi sa pripadajućim upaljačem".

Navodi se i da rezultati dosadašnjeg toka kriminalističkog istraživanja i rezultati dela provedenih veštačenja, ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka.

Hrvatska Nova tv. objavila je sinoć, pozivajući se a neimenovani izvor, da je utvrđeno da bespilotna letilica nije bila naoružana.

Da letilica nije bila naoružana saopštio je ranije i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, što je hrvatski premijer Andrej Plenković više puta demantovao tvrdeći da je vazduhoplov nosio avio-bombu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa