Region

Milanović: Hrvatska ne može mnogo da učini u Ukrajini, ali može na Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

15:40

Milanović: Hrvatska ne može mnogo da učini u Ukrajini, ali može na Zapadnom Balkanu
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je, nakon razgovora sa švajcarskim kolegom Injasiom Kasisom, izjavio da Hrvatska ne može puno da učini u Ukrajini, ali može na području Zapadnog Balkana jer je to, kako je naveo, direktan interes Hrvatske koja ima dobre namere.

"Zapadni Balkan je regija koja je vrlo važna za evropsku stabilnost i njenu bezbednosnu arhitekturu", rekao je Kasis, koji je pokrenuo ovu temu u razgovoru sa Milanovićem, prenela je Hina.

Milanović je rekao da zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini i dodao da to može samo diplomatija.

"Ove sankcije neće biti dovoljne da zaustave rat", rekao je Milanović na konferenciji za novinare posle susreta sa Kasisom.

Rekao je i da prateći "berzu u Moskvi" i rublju koja se vratila na nivo od pre mesec dana u odnosu na dolar, dolazi do zaključka da će to, "kao i u svakoj priči, nasilnika nažalost samo da ohrabri".

"Bio bih najsretniji da se Rusija povuče za sat vremena, da naprosto ode, ali se to neće dogoditi", rekao je Milanović i istakao da je jedini način za rešenje rata diplomatija, uz posredovanje onih država "kojima se donekle veruje".

Tih država je samo nekoliko u svetu, rekao je hrvatski predsednik na kraju konferencije, ne navodeći na koje misli.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa