Region

Milanović: Hrvatska ne komada BiH, a bogami ni Srbija ili Rusija

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

16:23

Milanović: Hrvatska ne komada BiH, a bogami ni Srbija ili Rusija
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je da Hrvatska ne priprema agresiju, niti komada BiH, "a bogami ni Srbija ili Rusija, jer to ne mogu". Milanović je u obraćanju javnosti iz Slavonije rekao da je hrvatski interes u BiH ravnopravnost tri naroda, što je, kako je naveo, veoma važno za mir.

"Ako se Ukrajini daje status kandidata za EU, Bosna ga je zaslužila davno. Ako Brisel ne razume dovoljno situaciju, onda to diplomatija treba da objasni", rekao je Milanović komentarišući situaciju u vezi sa izbornom reformom u BiH.

Dodao je da je hrvatski interes ravnopravnost sva tri naroda u BiH, jer je to veoma važno za stabilnost države. Milanović je rekao i da NATO nikad nije doživio traumu da bi se govorilo o smrti.

"Ali, ima problema. Nikad NATO nije imao moždanu smrt. Spomenuli ste dron, to nisu ni Mađari uspeli da identifikuju. To NATO ne može da radi, to nije posao NATO, osim ako ne uđemo u svetski sukob i aktivira se član 5. Onda NATO preuzima vaše nebo, a to može samo SAD, ne mogu ni Englezi", rekao je hrvatski predsednik.

Rekao je da SAD garantuje bezbednost u NATO-u, kao i da je Hrvatska u Alijansu ušla samo zbog Amerikanaca.

"Ova vozila, helikopteri su američki poklon. O NATO-u sve racionalno. Postoje sposobnosti koje imaju samo Amerikanci. Kad vidim da Rusija eksperimentiše s novim hipersoničnim oružjem, ne osećam se dobro...", rekao je Milanović i za Rusiju rekao da je "hladna" i mračna država".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa