Region

Plenković: Pozdrav "Za dom spremni" je zabranjen

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

20:17

Plenković: Pozdrav "Za dom spremni" je zabranjen
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/ Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da izjave izaslanika Ministarstva hrvatskih branitelja Matka Raosa u Splitu nisu nikakav stav hrvatske Vlade niti bilo koga u Vladi i istakao je da je pozdrav "Za dom spremni" i danas zabranjen.

"Reč je o jednoj nepromišljenoj i neprimerenoj izjavi od koje se Ministarstvo hrvatskih branitelja još juče ogradilo. To nije nikakav stav Vlade niti bilo koga u Vladi", rekao je Plenković novinarima nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ-a upitan za komentar izjave Matka Raosa u Splitu, prenela je Hina.

Izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Matko Raos juče je u Splitu, prilikom obeležavanja 31. godišnjica osnivanja IX. jedinice hrvatskih odbrambenih snaga, rekao kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941." (kada je formirana NDH).

Ministarstvo, koje se ogradilo od te izjave, istaklo je da je Raos poslat da bude izaslanik isključivo da bi prisustvovao i položio venac i upalio sveće.

Vezano za zabranu pokliča "Za dom spremni", Plenković je ponovio i da je on već danas suprotan Ustavu i zakonu rekavši da je stvar samo kako se to primenjuje od strane pojedinih sudova.

Poručio je i da je na Vrhovnom sudu da ujednačava sudsku praksu.

"To je i danas zabranjeno", istakao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa