Region

Vijesti: Član Šarićeve grupe pobegao iz Crne Gore u Albaniju

Komentari

Autor: Vijesti, Tanjug

17/04/2022

-

18:40

Vijesti: Član Šarićeve grupe pobegao iz Crne Gore u Albaniju
Crnogorska policija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Danilo Stojanović, pripadnik srpske policije za kojim se u Srbiji traga zbog sumnje da je član kriminalne grupe Darka Šarića, danas je iz Crne Gore pobegao u Albaniju, javljaju podgoričke "Vijesti".

Kako je tom portalu potvrđeno iz više izvora iz Uprave policije Crne Gore, on je pobegao crnogorskoj policiji koja je pokušala da ga kontroliše na graničnom prelazu Grnčar.
Jedan od sagovornika iz Uprave policije rekao je da u Crnoj Gori ne postoji aktivna poternica za Stojanovićem.

"Kada su policajci počeli kontrolu, Stojanović je iskočio iz automobila i pobegao. U toku je potraga za njim", rekao je jedan od sagovornika za "Vijesti".

Drugi izvor ovog crnogorskog portala objasnio je da su automobil, u kojem je bio Stojanović, "odvojili za detaljnu kontrolu" te da je on tada istrčao iz vozila.

Šarić i još četvorica uhapšeni u četvrtak

Inače, Darko Šarić i još četiri pripadnika grupe uhapšeni su u četvrtak, i određen im je pritvor nakon saslušanja. Još šest osumnjičenih pripadnika grupe je u bekstvu. Darku Šariću i još četvorici muškaraca koji su pre dva dana saslušani pred sudom određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu. 

Kako se navodi u saopštenju, pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Šariću je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.

Njegovom advokatu, Dejanu Lazareviću, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanje opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekivanju i zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.

Urošu Mišiću, koji je promenio prezime u Radovanović, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti. Pripadniku Šarićevog obezbeđenja Danilu Odoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izazivanje opšte opasnosti.

Drugom pripadniku Šarićevog obezbeđenja Dušku Mirkoviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa