Aktuelno

Advokat: Šarić na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela za koja se sumnjiči

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

22:20

Advokat: Šarić na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela za koja se sumnjiči
Advokat: Šarić na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela za koja se sumnjiči - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

veličina teksta

Aa Aa

Darko Šarić negirao je večeras na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal izvršenje svih novih krivičnih dela za koje se sumnjiči.

"Šarić smatra da je pokrenut postupak protiv njega kao vid pritiska na postupke koji su trenutno u toku - dva postupka su u završnim fazama", rekao je njegov branilac Danilo Šarić i dodao da će se u daljem toku istrage naknadno oglasiti.

Šarićevo saslušanje je trajalo više od tri sata, dok je saslušanje druge četvorice osumnjičenih u toku.

Branilac jednog od osumnjičenih, potvrdio je ispred Specijalnog suda novinarima da je u toku saslušanja Darka Šarića i ostalih osumnjičenih, pozlilo advokatu Dejanu Lazareviću. On je rekao da je Lazarević prebačen u bolnicu.

Nakon saslušnja svih osumnjičenih tužilaštvo je najavilo da će tražiti da im se odredi pritvor.

Ovom istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba.

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su juče pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Ostali su u bekstvu ili su procesuirani u drugim državama.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP. U saopoštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se precizira da im se na teret stavlja ubistvo MIlana Milovca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija