Društvo

Ko je sve uhapšen u policijskoj akciji: Osim Šarića priveden i njegov advokat, kao i osuđivani navijač Uroš Mišić

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2022

-

14:43

Ko je sve uhapšen u policijskoj akciji: Osim Šarića priveden i njegov advokat, kao i osuđivani navijač Uroš Mišić
Ko je sve uhapšen u policijskoj akciji: Osim Šarića priveden i njegov advokat, kao i osuđivani navijač Uroš Mišić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Pored Darka Šarića, u Beogradu su uhapšene još četiri osumnjičene osobe u okviru međunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a u kojoj su učestvovale policije Hrvatske i Srbije. 

Grupa se sumnjiči da je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike, a osim Šarića, uhapšeni su D. L, D. O, U. R. i D. M, a za ostalim članovima se intenzivno traga, saopštio je MUP. 

Među uhapšenima je i jedan od Šarićević branilaca, advokat Dejan Lazarević. Policija je pretresla advokatsku kancelariju Lazarevića tražeći dokumente i predmete u vezi sa Šarićem, saznaje Tanjug.

Uhapšen je i Uroš Mišić, koji je prezime promenio u Radovanović, a javnosti je poznat kao navijač koji je sa 19 godina napao policajca upaljenom bakljom na utakmici Crvena Zvezda-Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine, prenosi Tanjug.

Odslužio je kaznu zatvora od pet godina za to delo, pošto mu je amnestijom "skinito" pola godine kazne.

Uhapšeni se terete za krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija