Region

Đukanović: Formiranje manjinske vlade znači povratak Demokratske partije socijalista na relevantnu poziciju

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2022

-

11:40

Đukanović: Formiranje manjinske vlade znači povratak Demokratske partije socijalista na relevantnu poziciju
Milo Đukanović - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Formiranje manjinske Vlade znači i povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na državno-politički relevantnu poziciju, kao prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora koji će značiti i definitivan povratak naše partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori, saopštio je predsednik DPS Milo Ðukanović.

On je naveo da su u toku tri "markantna politička procesa", od kojih je prvi formiranje manjinske Vlade, što, prema oceni Ðukanovića, znači i povratak DPS-a na državno-politički relevantnu poziciju, kao prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora, za koje Ðukanović tvrdi da će značiti i definitivan povratak te partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori.

Ðukanović je naveo da drugi proces jesu i predstojeći izbori u Podgorici, ocenjujući da će se na njima suštinski pojaviti ponovo ista demarkaciona linija koja označava podelu između onih koji Crnu Goru vide kao deo Evrope i onih koji, kako je rekao, "manipulacijama pokušavaju da okivaju balkanska društva u prošlost i zaostajanje".

Istakao je da zato u Podgorici mora da pobedi evropska politika. Prema rečima Ðukanovića, treći proces je reevidencija članstva, koja je, smatra, naročito značajna zbog statusa DPS-a nakon parlamentarnih izbora jer se "može videti ko su pravi i iskreni podržavaoci" njene politike.

Ocenio je da je dobro što su oni odlučili da baš DPS bude njihova adresa na kojoj će se baviti politikom, pošto je DPS, kako je rekao, "pokazala da ima najbolju politiku, čistu i jasnu viziju, kao i odlučnost da tu viziju ostvari".

Prema mišlenju Ðukanovića, politički konkurenti DPS-a kao jedini znak raspoznavanja imaju animozitet prema DPS, koji je, kako je rekao, "vremenom prerastao u patološku mržnju". Dodao je da su kritike na račun DPS-a zasnovane na uglavnom dve karakteristike njihovog ukupnog političkog delovanja,a to su dužina političkog trajanja i dužina trajanja na vlasti.

"Kao da se treba ponositi kontinuitetom poraza a ne kontinuitetom pobeda. Trajanje je znak kvaliteta, i jako je dobro ne samo da trajemo nego da trajemo kao pobednici", rekao je Ðukanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa