Region

Mikić: Proces formiranja manjinske vlade gotovo završen, dogovorena struktura

Komentari

Autor: Fonet

15/04/2022

-

12:11

Mikić: Proces formiranja manjinske vlade gotovo završen, dogovorena struktura
Euronews/Stefan Goranović - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić ocenio je da je proces formiranja manjinske vlade gotovo završen i da je ostalo da se usaglase tehnički detalji koji se odnose na Sporazum o programskim i političkim prioritetima nove Vlade Crne Gore, preneo je portal RTCG.

"Manje više je struktura same Vlade dogovorena, dogovoreni su subjekti koji će najverovatnije činiti tu vladu. Ostali su tehnički detalji o političkim i programskim prioritetima vlade. To su vrlo važna pitanja", rekao je Mikić u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore.

Kad je reč o strukturi Vlade, Mikić kaže da je nepoznanica da li će vlada imati 18 ili 20 resora. "To je uslovljeno samim finišom političkih pregovora. Vlada će najverovatnije imati tri potpredsednika, a svaki potpredsednik će vezati za sebe jedan resor", objasnio je Mikić.

Rano je, kako je rekao, govoriti o imenima za ministarske pozicije, jer sve mora proći partijske organe, "Ostavio bih to mandataru kad se sve sklopi da on obavesti javnost ko će personalno činiti Vladu. U ovom trenutku je izvesno da će SDP pripasti resoru spoljnih poslova i odbrane", istakao je Mikić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa