Region

Dodik: Nijedan član Predsedništva BiH nije po rangu iznad predsedavajućeg Saveta ministara

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

23:51

Dodik: Nijedan član Predsedništva BiH nije po rangu iznad predsedavajućeg Saveta ministara
Dodik: Nijedan član Predsedništva BiH nije po rangu iznad predsedavajućeg Saveta ministara - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Nijedan član Predsedništva Bosne i Hercegovine pojedinačno, pa ni predsedavajući Šefik Džaferović, nije rangiran iznad predsedavajućeg Saveta ministara, istakao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom najava da će Džaferović prisustvovati sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN.

Dodik je na svom Tviter profilu napisao da su iznad predsedavajućeg Saveta ministara Parlamentarna skupština i Predsedništvo BiH, kao kolektivni organ.

"Sva rasprava na ovu temu je besmislena i govori o još jednom u nizu apsurda ove zemlje. Ovo je poznato svakom studentu prava, ali izgleda ne i pravniku Džaferoviću", istakao je Dodik.

Dodik je ranije danas naveo da je Džaferovićevo prisustvo sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN neovlašćeno i protivustavno.

Na sednici Saveta bezbednosti UN sutra će biti reči o situaciji u BiH, a trebalo bi da učestvuje i predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa